Nieuwe Commissie De Hisse Kwis stelt zich voor

De afgelopen dagen heeft De Hisse Kwis commissie zich online voorgesteld. Het vrijwel nieuwe team bestaat uit acht Heeschenaren, die één voor één werden voorgesteld op sociale media. Dit gebeurde op ludieke wijze met foto’s die bij zwembad ‘t Kuipke in Heesch zijn gemaakt. In acht shots kwam iedereen tevoorschijn uit één van de omkleedhokjes.

Na de kwis van 2022 bleek dat het grootste deel van de commissie ermee wilde stoppen. Er was nogal wat beroering in het dorp toen bleek dat het misschien wel de laatste Hisse Kwis zou zijn. Tijdens de laatste editie is er een oproep gedaan om nieuwe leden te werven. En met succes, want inmiddels staat er weer een nieuw team klaar om met de voorbereidingen te beginnen.

Nieuwe commissie aan zet
De volgende Hisse Kwis is op 29 december 2023 en voor die tijd moet de hele kwis worden voorbereid. “Naast het maken van de vragen zijn we ook druk met sponsoring, het maken van de boekjes, PR en de inschrijvingen,” legt Ilse Wijnen uit. “Het is veel werk maar we hebben veel zin om dit mooie initiatief voort te zetten en er voor alle teams weer een prachtige kwis van te maken.”

Zeven nieuwe leden
In totaal zijn er zeven nieuwe leden bij de commissie gekomen. Alleen Bram van Rossum was vorig jaar al onderdeel van het team. “Ik kan mijn ervaring goed gebruiken en ben blij dat we een nieuw, enthousiast team bij elkaar hebben weten te krijgen. Gelukkig is er ook een goede overdracht geweest met de vorige commissieleden.” De nieuwe leden hebben zelf al heel wat edities meegedaan als kandidaten en die ervaringen gaan hen vast goed van pas komen in hun nieuwe rol.

Bekendmaking
Op de Instagram en Facebook pagina van De Hisse Kwis zijn alle leden in een aparte post voorgesteld. Elk bericht liet een foto zien van de kleedhokjes van het Heesche zwembad waarbij steeds één lid meer tevoorschijn komt uit het hokje. In elk bericht wordt de persoon die nieuw in beeld komt voorgesteld. Fenja Stallvord vertelt: ”Het leek ons een leuk idee om ons te introduceren door drie vragen te beantwoorden. Van wie ben je er een, omdat dat toch een belangrijke vraag is in Heesch. En verder hoe de mensen in het dorp ons kunnen kennen en tot slot hebben we allemaal nog een tip gegeven voor de kandidaten.”

Uit wie bestaat de commissie?
De leden zijn Bram van Rossum, Ilse Wijnen, Jorgen Willemsen, Anne Marie van Bergen, Elle Goossens, Thijs van Nistelrooij, Fenja Stallvord en Natascha van den Akker.