De elfde editie van De Hisse Kwis wordt verplaatst naar een later moment

Als organisatie hebben wij, met pijn in ons hart, moeten besluiten om De Hisse Kwis te verplaatsen, omdat we van mening zijn dat we de goede kwaliteit van de kwis, zoals we die elk jaar neerzetten, niet kunnen behalen binnen de nu geldende maatregelen. Vele aspecten die onze kwis zo mooi maken komen in het geding. Een lastig, maar weloverwogen besluit.

In april zijn wij gestart met de voorbereidingen van de elfde editie van De Hisse Kwis. Dat de uitbraak van COVID-19 en de daarbij behorende anderhalve-meter samenleving, gevolgen zou hebben voor de kwis was ons al snel duidelijk. We hadden al gauw enkele praktische aanpassingen bedacht om aan deze norm te kunnen voldoen. Toen Mark Rutte en Hugo de Jonge op 28 september jongstleden tijdens de persconferentie aangaven dat het aantal sociale contactmomenten teruggebracht moest worden en je thuis nog maar maximaal 3 personen mag ontvangen, hebben wij de lastige keuze gemaakt om het evenement te verplaatsen. De kwis is toch een evenement waarbij het gezellig samen zijn met bijvoorbeeld familie, vrienden en buurtgenoten voorop staat: het samen kwissen, opdrachten uitvoeren en punten hamsteren onder het genot van een hapje en een drankje.

De grote onzekerheid hoe het virus zich verder zal ontwikkelen, en de daaraan gerelateerde maatregelen zijn voor ons nu te groot om onze kwis vorm te geven. Wij beloven wij dat we met een grootse elfde editie van De Hisse Kwis komen. Wellicht al eerder dan 29 december 2021, maar daar zijn we nog mee aan het stoeien!